Hur man rengör sminkborstar

Sep Igår berättade jag ju att jag tvättade mina sminkborstar , och det var några som verkade vilja veta hur man egentligen gör. Så här kommer en liten guide på hur man gör. Håll inte borsten upp och ned när de är våta, som kommer att förstöra det kitt som håller hårstråna tillsammans. Feb Smuts, damm och bakterier hindrar inte bara dina sminkverktyg att prestera sitt allra bästa, de kan också orsaka orenheter i din hud.

Damernas Värld guidar dig till du hur du sköter om dina penslar, borstar och puffar – och får dem att räcka ännu längre.

Aug Trots att det är trist och tidskrävande är det viktigt att tvätta sminkborstar med jämna mellanrum. Vill du göra som proffsen bör du tvätta dina sminkborstar ungefär en gång i veckan – men att smygstarta med en gång . Mar Så rengör du sminkborstar ! För att få till en snygg makeup behövs rätt produkter men även rätt redskap i form av sminkborstar och svampar. Lykos egna rengöringstvål och spray, kan du enkelt och smidigt hålla dina favoritborstar fräscha och även förlänga bäst före-datumet på ditt smink.

Nov Dina smutsiga sminkborstar kan vara orsaken. Lär dig det rätta sättet att tvätta.

Makeup-artister rekommenderar att du rengör borstarna minst varannan vecka om du använder dem varje dag. Gör inte vintern värre genom att bli sjuk – här är några snabba tips på hur du lindrar förkylningen. Feb Jag tänkte göra ett inlägg om hur jag brukar tvätta mina sminkborstar. Jag vet om att det är många som inte gör detta för mina kompisar reagerar alltid likadant när jag säger att jag ska hem och tvätta sminkborstar ikväll! Anledningen till att jag tvättar mina sminkborstar är . Har du sett min senaste video?

EN TJEJ SOM HETER EMMA HAR NU FÅTT BORSTARNA, SÅ JAG HAR DEM INTE LÄNGRE KVAR. Aug Makeup-svampar samlar som sagt åt sig mycket smuts och bakterier och bör därför rengöras oftare. Bra kvalitativa svampar tål många hur många tvättar som helst medan billigare svampar går sönder efter bara någon tvätt.

Du rengör dem på samma sätt som med dina sminkborstar och låter dem lufttorka . Att rengöra sminkborstar är viktigt för att hålla din hy och din sminsamling ren och fräsch. Här hittar du tips och råd på hur du enkelt tvättar sminkborstar ! May När du köper sminkborstar (eller om du redan har borstar som ligger hemma) så bör de tvättas minst en gång i veckan. TIPS: Jag brukar rengöra borstarna precis innan jag springer iväg till jobbet, då lägger jag dem att torka med borsten över diskbänkskanten så själva borsten inte ligger mot något utan . Nov Visste du att den bäst rengöringen för sminkborstar är tvål?

Om inte, då bör du läsa det här.

Vilken sminkborste används till vad? Detta är vanliga frågor som dyker upp när det kommer till make up-borstar. Och ja, förvirringen är stor men det är därför vi är . May jag får mycket frågor kring hur man tvättar sina sminkborstar på bästa sätt, så nu har jag gjort en liten guide till er! I get a lot of questions of how to wash.

Generellt bör man tvätta sina borstar i alla fall gång i veckan men är du väldigt nogrann kan bör du rengöra dem efter varje användning. Använder du foundationborste och concealerborste rekommenderar vi att du tvättar dem efter varje användning då det samlas väldigt mycket bakterier, döda hudceller och överflödig . Alla penslar som jag använder till flytande eller cremeprodukter rengör jag efter varje gång eftersom det är här bakterierna gror som snabbast. De som jag använder till tex puder rengör jag minst en gång i veckan. Nov Jag föredrar schampo framför exempelvis diskmedel då det rengör ordentligt men fortfarande håller borstarna mjuka.

Borstarna till ögonskugga måste jag också rengöra. Jag har testat särskilda schampon för sminkborstar men tycker inte de har varit något särskilt. Egentligen är det ju bra att göra det . Tvättar du dina sminkborstar och svampar varje vecka (om du ska vara helt ärlig )? Ehm nej… Du är långt ifrån ensam men det gör tyvärr inte saken bättre! Tvättar du dem inte tillräckligt ofta så förvandlas de snabbt till bakteriehärdar fullproppade med det sista du vill applicera på huden! Här listar vi fyra minst sagt otrevliga . Sminkborstar Tvättar och Torkar Elektriska Denna Sminkborstar Tvättar och Torkar rengör och torka alla storlekar av sminkborstar noggrant i bara några sekunder.

Detta renare kan hjälpa dig att rengöra alla storlekar av sminkborstar lättare. Det tar bara sekunder för att. Hur man använder den: 1.