Måla matta med textilfärg

Jag hade aldrig hört talas om att måla om en matta innan men jodå, när man googlar hittar man det mesta. Det blev till att plocka fram textilfärg och penseln och lägga några dar på det. Det är inte försvarbart om man är en stressad själv för till denna mattan, 2×meter, får man räkna en sisådär timmar. Färgen tränger in i textiliernas fibrer och när färgen väl torkat förblir de tyger som färgats in lika mjuka och flexibla som tidigare.

OBS, för att tränga in ordentligt i tätvävd textil bör FabriColour textilfärg spädas med . Köp alltid textilfärg som lämpar sig för mörka textilier så kan du måla på alla färger!

Färgen fäster bättre om mattan blivit tvättad före du börjar. Tejpa stödlinjer för att hålla färgen inom önskat område (Lees gråa matta ) eller eller tejpa . Nu är det mattorna som får nytt liv med hjälp av textilfärg och en sax. Efter år av dagligt slitage under stolsben som dras in och ut går det till slut hål också på en matta av god kvalitet.

Och efter lång och trogen. En quickfix är att måla direkt med en permanent tuschpenna på mattan. Fyll i ljusa partier med en . Foton: Hayley Andersson.

Ramlade över den här härliga DIY-mattan under min senaste Pinterestbonanza och föll pladask. Står i beskrivningen att han blandat akrylfärg med textilfärg , vilket säkert fäster men jag undrar om mattan inte kommer se och kännas väldigt målad och inte . Nu är det en grå matta som jag funderar på att tvätta med klorin, skulle även vilja ha vit inredning varför jag funderar på att antingen byta till annan matta eller eventuellt måla på befintlig. En bra textilfärg skulle vara det ända jag kan tänka mig då jag misstänker att vanlig färg blir hård och skulle se allt annat . En textilfärg med en excellent färgfasthet som ger de målade.

Textilfärg ml (olika färgval). Jag målade mattan med vit textilfärg som jag köpte i färghandeln. Nu var min gamla trasmatta redan ljus i färgen så det fungerade, men jag vet inte hur täckande textilfärgen är på mörka mattor.

Sedan målade jag svart mönster med hjälp av . Har du målat om kudden någon gång? Måla kudden med textilfärg. Med textilfärg , roller och ett fint mönster kan du skapa din egen heta designkudde. En sån där vanlig typ av ”filtmatta” som var enfärgad grå och så tog vi en rund modell, för att göra det.

Japp, så ni kan ju förstå att just måla och fylla i alla dessa . Droppar ett par rader med hur jag gjorde när jag målade trappan med matta. Anledningen till av att jag skriver om detta är det fanns ganska dåligt med. Ska renovera trappräcke och hall upp i trappen till övervåningen och tänker måla vitt, till saken hör att det ligger en ful brun.

Marockanska mattor är på modet, måla din egen direkt på din gamla enfärgade!

Sen hittade jag en liten tråd på ngt forum om att måla vagnen med textilfärg , någon pratade om att spraya vagnen med textilfärg och jag letade och letade men kunde inte hitta ngn återförsäljare varken i affär lr på internet som sålde textilfärg på spray. Men så hittade jag i min stads hobby-affär textilfärg på . Blanda färgen om det behövs, jag blandade till marinblå av blå akrylfärg och svart textilfärg , och mörk orange av gul akrylfärg, röd och svart textilfärg. Låt stå en stund och ta bort maskeringstejpen. Beundra de snygga kanterna som blir av den. Här finner du BAUHAUS sortiment av textilfärg.

På BAUHAUS finner du olika alternativ som svart, turkos och marin. För år sen så skrev jag ett inlägg där vi färgade vår matta i trappen med textilfärg. Jag får fortfarande frågor på det inlägget, och jag tycker ärligt att det höll bra med tanke. Vi valde att måla trappen i en mörkare grå färg. Men eftersom det blir väldigt halt med en blankare färg så finns det två alternativ som . Jag blev genast super imponerad och bestämde mig direkt för att det här skulle minsann jag också göra!

Jag fick idén från en Tysk tjej och hennes inredningsblogg. Tänk vad häftigt att måla sin egen matta !