Städschema för hemmet mall

Att få vardagen att gå ihop kräver god planering. Många kämpar för att få ihop sina egna och barnens alla aktiviteter, få tid över till lite egentid samt att få hemmet att inte fallera. Då kan det underlätta med ett städschema där även sysslor som att byta batterier i brandvarnaren ingår. Städschema för hemmet – Organisera din städning.

Ikväll ska jag presentera BEAS- städschema för.

Jag hittade ett bra städschema på nätet som jag givetvis delar med mig av. Fritt fram att modifiera och plocka ut de bitar som passar just dig! Dagligen: Bädda Plocka upp kläder och barnens leksaker Diska, torka av arbetsbänkar, diskbänk och spis. Rengör kattlådan och husdjurens matskålar . Varje städschema är personligt och beror på storleken och utformningen av hemmet , om du har djur, ditt personliga schema, och andra personers schema som kan hjälpa dig med dessa sysslor. Utveckla ditt egna dagliga, veckovis, månadsvis och säsongsvis städschema.

Oavsett om du inte gillar att städa eller känner dig nedtyngd av tanken av att ordna upp ditt hem, är svaret att göra ett städschema för hemmet.

Ett städschema är ett organiserat sätt att städa huset. Du behöver inte tänka på vad som ska städas idag, imorgon eller nästa månad. Checklistan kan peka ut områdena som. På ett forum skrev jag vid ett tillfälle om vårt städschema. Många har sedan dess frågat efter det och jag lägger därför ut det här med.

Då gör jag INGEN syssla på kvällstid utan får möjlighet att ta mig utanför hemmet , gå upp och lägga mig och sova, sitta vid datorn eller läsa en bok, . Familjen Bergmans försök till städschema. Allt går ut på frivillighet. Man skriver sitt namn i rutan när man har gjort något.

Sedan får man beröm för vad man har gjort. Om man hittar på något som inte står här, skriver man det i rutorna längst ner. Vi ger dig färdiga tips för akut-, vecko-, stor- och flyttstädning här! Städa badrummen (toaletter, dusch, golv , väggar, speglar).

Ytstäda sovrummen (städa bort kläder, damma av). Förutom att hon lagar mat och gör barnen klara för att gå till skolan, måste hon också städa för att hålla rent i och omkring hemmet.

Har du lagt märke till att det oftast är mamman som plockar upp de smutsiga kläder och personliga saker som barnen låtit ligga framme på sina rum? Ett bestämt städschema där alla i familjen. Tips jag fick var att göra ett schema och pricka sen av det jag har gjort. Lät lagom roande att få det på papper men tänkte vi gör en tråd för vad som. Nu är ett städschema för vårat hem gjort.

Rasmus och Nova har sina rum att ansvara för, jag och Jonas går dock in en gång i veckan och städar med dem. Nu är det bara att sätta igång, imorgon ska det ske. Vi kickstartar ordentligt nu . Oops, det här gick aldrig iväg igår. Jag avskyr att städa och har väldigt svårt att hålla ordning i hemmet. Min tid känns så himla knapp och jag har alltid mammiga barn som vill klänga på mig.

Har knåpat ihop ett par listor att hänga på kylen eller nån annanstans – först en sådan med . Städrutiner och städschema. Förut hade jag en städdag i veckan då jag städade hela hemmet men nu har jag ett schema som innebär lite städning varje dag förutom de sysslor som görs varje dag som t. Mallen hittade jag på en engelsk hemsida därav har jag skrivit in mina sysslor på engelska. Relaterat: Produktivitet och listor – mallar att använda på dator eller skriva ut och Vad du borde skriva upp på dina listor.

Personligen tycker jag att de här två alternativen passar bäst för långsiktiga listor som du inte behöver titta på dagligen, t. Det är så många som pratar om att man ska göra upp ett städschema med bestämda ansvarsområden för. Vi har dessutom st hundar som skitar ner. Jag vill nu få ihop det här på ett vettigt sätt.

Men det är så svårt att få ihop något vettigt. Finns det någon färdig mall att hämta från nätet eller har någon av er gjort ett städschema man kan få lite tips ifrån? På pinterest hittade jag en jättebra engelsk (nja, förmodligen amerikansk) version av ett städschema. Jag gillade idéen av att göra lite var dag, men ha en dag i veckan där man gör lite större grejer, som inte behöver göras så ofta.

Men jag ville ha en svensk version – jag fick helt enkelt översätta det.