Håret luktar unket

Jag tvättar mitt hår varje dag men om jag gnuggar med fingertopparna i hårbotten så luktar det unket. Luktar apa från hårbotten, vad är det? Перевести эту страницу окт.

Сообщений: – ‎Авторов: Hej hej. Har ett problem just nu.

Va sjutton kan det vara? Det är riktigt irriterande, duschar o så som man ska . LevaBo reder ut vad det beror på hur och du råder bot på problemet. Vanja Wikström har ett knep: Väntar dagar på att tvätta håret. Det är verkligen ett problem då jag hatar att känna mig obekväm och ofräsch! Någon som har något tips hur man får håret att lukta gott trots att det är en dag eller två sedan man duschade det?

Parfym som luktar jordgubbar . Man kan känna lukten på långt avstånd!

Mitt hår har börjat lukta SUPER ÄCKLIGT! Jag duschar håret varranan dag med shampo och balsam och hårinpackning gång i månaden. Kan det ha nåt att göra med att jag är mitt inne i puberteten ? Doften går inte att få bort,inte ens . Om håret luktar äckligt kan det vara rester av silikon som täppt igen hårbotten och sprider lukten i håret också. Tvätta en sista gång med schampo som tar bort eventuella resterande lager av silikon.

Tvätta sedan endast med vatten och avsluta med kallvattensskölj med äppelcidervinäger. Extremt illaluktande hårbotten? Kan inte sluta kolla på mitt hår – Elin Johansson – Metro Mode elin. Eftersom du är frisör så undrar jag på om du någonsin hört talats om hårbotten som luktar illa även efter man tvättat håret ? Vet inte om ni alla upplevt detta någon gång – att hårbotten luktar riktigt illa.

Till och med endast några timmar efter ni tvättat håret. Det låter konstigt men det är inte helt ovanligt och har ofta sin naturliga förklaring. Talgkörtlarna kan under perioder producera lite för mycket talg (sebum) i hårbotten.

Vinägern neutralieserar hårbottens pH värde och gör håret glansigt. Böj dig med huvudet ner och häll ditt ”balsam” över hela håret. Se till att det täckt varje hårstrå.

Skölj INTE med vatten efter detta utan låt håret lufttorka. Jag tvättar håret varannan dag och nån gång i veckan har jag i inpackning för att håret inte ska bli torrt. Jag vet inte vad det beror på. Jag är egentligen superbra på det! Brukar tvätta håret en gång i veckan (jobbar på snabbmatsrestaurang så håret börjar lukta illa lika fort igen FAST jag skulle tvätta det varje dag).

Snart kommer det att ruttna. När jag luktar på den vet jag säkert att den är hans. Jag funderar på att skolka idag och cykla ner till sjön. Han kanske kommer fram ifall han märker att jag är där ensam.

Ifall han inte har dödat sig ännu? Jag skulle aldrig klara av att vara den som hittar honom. Dessutom så kliar det fortfarande. Slänger Sofie på tippen och tar en ny roll.

Jag hittar en badhandduk i Rosenvillan, det är gammal frotté som är hård och luktar unket. Märkt med Majs namn så klart. Jag torkar håret och klär på mig . Om någon ser de där sakerna tror de att du luktar illa och har hår.

Jag förstår inte varför du använder sådant där. För om jag inte gjorde det, skulle jag lukta illa och ha hår , både där nere och på andra ställen. Men det är ju bara rakgel, mamma.

Denna lukt går även under benämning jordkällarlukt. Mögelbakterier kan beskrivas som ett mellanting mellan mögel och bakterie och mer korrekt benämning är actinomyceter eller också jordbakterier. Gasen som bildas kallas geosmin och luktar unket och ibland fränt. Geosminluktsmitta sätter sig obönhörligen fast i många . Tror inte att det är mögel, eftersom mormor har det hemma och det luktar annorlunda. Flera som varit till oss säger att det inte luktar något ( kanske för att vara snälla?).

Några har sagt att det luktar. Vi har alla någon gång varit med om att avlopp luktar illa, och ofta beror det på att det fastnat smuts i röret. Det luktar unket , men ändå inte som mögel.

Bakterier som bryter ned hår , hudavlagringar och annan smuts frodas i nedbrytningsprocessen. Lukt från avloppet bekämpas därför bäst genom att regelbundet rengöra avloppen.