Missfärgad tvätt vanish

Typ en plattkartong, gul. D Jag återkommer med namnet på tvättlapparna efter att jag varit och handlat ;). Vanish crystal white,typ halva burken. Jag tvättade ett par väldigt röda byxor precis före en vittvätt och nu har min favorittopp blivit svagt rosa (samt en kjol och en handduk, men dessa är jag inte lika kär i).

Har aldrig hänt förut – kan vara att tvättmaskinen börjar bli gammal eller att det var väldigt mycket röd överskottsfärg i byxorna jag tvättade före . Det vanligast skälet till att tvätten blir missfärgad är slarv med sorteringen.

Tvätta underkläder så de blir rena! Vissa typer av textilier har en förmåga att släppa ifrån sig färgämnen vid tvätt. Framförallt om det är ett nyinköpt plagg som aldrig tvättas förut.

Vit tvätt är givetvis den som är mest känslig för missfärgning. En röd strumpa i vittvättshögen . Herregud vad hände med tvätten ? Gulsolkiga kläder – hur få rena? Tips på hur man får vit tvätt riktigt vit efterlyses!

Перекласти цю сторінку черв.

Det hjälper dessutom till att lösa upp tvättmedel och sköljmedel som kanske inte har försvunnit helt under tvätten. Man kan också köpa så kallade . Jo, ett litet problem är att jag inte såg detta förrän efter jag tog ur skjortan ur torktumlaren. Färga fläckad skjorta vit igen?

Fula, bruna fläckar som uppstod vid tvätt. Få vita kläder vita igen? Missfärgade kläder – Anne-Lie Wall – anneliee.

Så på söndag morgonen stoppade jag in alla dessa kläder ( förutom den rosa bodyn ) i . Jag förstår dig iaf hur du menar för jag hade också blivit ledsen om min tvätt blivit missfärgad till blått och då väntar jag ändå en POJK. Har tvättat en röd och en beige tröja med min svarttvätt. Båda plaggen har fått svarta fläckar som om de legat emot ett plagg som färgat av sig. Japp, torrfäller fortfarande.

Vill liksom inte tvätta ur dem heller, färgen är ursnygg. Emro, såklart, men det luktar så himla vidrigt. Plus att jag är mästare på att spilla, klorin är inget jag vill chansa på 😉 Hjartagna, asså?

Får springa till affären asap och . Om man inte är rädd om kläderna så kan man även koka dom direkt på spisen, då behöver man oftast inte vanish. Nya jeans o sånt tvättar jag fortfarande separat men annars blandar jag friskt och har aldrig fått missfärgad tvätt.

Jag har till och med gjort detta på en. Sedan valde jag att testa bakteriedödande pulvret och det vanliga pulvret i tvättmaskinen med vanlig tvätt. Den blev ljusare men var fortfarande något missfärgad.

Om vittvätten blivit missfärgad kan det rättas till med tiden. Gnid in flytande koncentrerad Galltvål rejält. Låt verka ca minuter , gnid på igen med lite vatten på svamp eller borste.

Har klinker i mitt badrum och fått missfärgning av kakelrengörningsmedel för vitt kakel finns det någon olja som kan stykas över dessa fläckar? Inte ett spår av fläckar och inga missfärgning eller blekning (och då gnuggade jag ändå ganska hårt med ganska mycket fläcklösning). Och även vinna denna tjusiga Silkesblus?

Det ska läggas till att vita skjortor använder jag endast dag och de andra färger max dagar innan tvätt. På detta sätt har jag roterat samma skjorta gång per vecka och haft skjortor i upp till 5 .