Putsa silver ljusstake

Det finns ungefär lika många metoder för rengöring som det finns åsikter om vad som är bäst för densamma. Teknikmässigt finns det lite olika . Inte om du följer vår latmansvariant! Silver behöver pustas, annars blir det svart. Mer eller mindre effektiva och skadliga för smyckena… Men det finns en metod som faktiskt är riktigt bra. Det är ett sätt att ta bort oxiden på elektrokemisk väg genom att ”flytta” oxiden från silvret till en bit.

Idag skulle jag aldrig putsa mina bestick med kemikalier som sedan hamnar i munnen när jag äter och som tur finns det ett väldigt bra och naturligt alternativ. Den här metoden fungerar på det mesta silver som bestick, skålar, ljusstakar , smycken (utan stenar) osv. Jag provade det i går och det . Putsa silver utan kemikalier. Så här putsar du ditt finsilver inför julen 🙂 – utan megastarka kemikalier som skadar människan och miljön – hur fräscht är det att äta med giftiga bestick? På dessa fyra bestick testade jag fem olika metoder att putsa silver.

Som silversmed får jag ofta frågan om hur man ska putsa sitt silver hemma. På verkstan använder jag nästan uteslutande silverdip och putsmedel av någon form. Så här enkelt putsar du silverbesticken utan kemikalier. Jag är en sån där som anser att gamla silverbestick och arvegods ska användas och inte ligga undanlagt. Jag menar, hur tjusigt är det liksom inte att bjuda på mat som gästerna får äta med vackra silverbestick?

Veckans husmorstips: putsa silvret skinande blankt. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja! Kanske är det för att jag alltid hatat det evighetsgöra som det innebär att putsa det.

Vi har inte mycket silver hemma. Men kanske blir det ändring . Dags för rengöring av silversmycken? Gäller råden från er uppsats fortfarande? I min barndom putsade man silver med en läskig burk Häxans silverputs.

Den stod gömd längst in i skåpet eftersom ingen ville använda den. Om man inte var tvungen förstås, och det var man ju ibland så då åkte trasorna fram och man satte sig och gnodde på silvret en tråkig höstkväll. Nä, idag testade jag en ny metod att putsa på och döm av min förvåning då silvret började glänsa igen på någon sekund!

Måste bara dela med mig av. Missfärgat silver går att putsa till nyskick. Detta trots att föremålen och sakerna i fråga ska användas och att det är skapade för att de ska nyttjas.

Kanske sån där joniseringsgrej man använder på silver kan funka? Eller får jag vackert köpa nya ? Ni är säkert många med mig som älskar Day Homes prylar, men det tråkiga med silver är att det gulnar och blir gärna missfärgat. Det tar sin lilla tid att putsa upp om man har lite krukor, ljusstakar och skålar.

Så jag tänkte bjuda er på mitt bästa husmorstips! Ta den största kastrullen du har, . Sköna hem testar: Bästa knepet för att putsa mässingsljusstakar. Som till exempel att putsa dina mässingsljusstakar med ketchup, aluminiumfolie, bikarbonat och ättika.

Det finns många mer eller mindre bra sätt att putsa mässingsljusstakar. Men här är det garanterat bästa sättet, som i ett nafs får dina . Skulle det ändå bli fläckar är de svåra att putsa bort eftersom de sitter i lacken och inte i mässingsytan. Utförandet i silver är försilvrad mässing. Jag har kommit över en del saker i nysilver som skulle behöva putsas.

Jag har kollat runt här i forumet om bra putsmetoder men inte fått ett bra svar. Det finns en burk silverputs i skåpet här men vet inte om den är så bra till nysilver. Hur är det bästa sättet att putsa nysilver? Blanda lite diskmedel med vatten i en sprejflaska. Gnugga med en tvättsvamp (svampar som har en ruggad sida).

Skrapa bort med fönsterskapa. Ett önskemål som kom flera gånger var fler husmorstips av olika slag. Det kan jag självklart fixa! Och det första har jag faktiskt filmat.

Jag älskar ju att loppa silversaker men älskar inte alls att putsa silvret. Men med den här smarta, miljövänliga metoden går det hur lätt som helst. Kemisk magi kan man kanske .