Ta bort blåbärsfläckar på kläder

Hursomhelst gav det mig tillfälle att prova ett husmorsknep som jag tidigare bara hört talas om, nämligen att ta bort blåbärsfläckar med kokande vatten. Så medan bebisen kollade på Teletubbies så slet jag av sofföverdraget, satte på en stor kastrull med vatten och när det kokade som värst stoppade jag ner delen med . Här hittar du en enkel steg-för-steg guide för att ta bort din blåbärsfläck effektivt och snabbt! Att få bort blåbärsfläckar kan dock vara dock mindre härligt och hur försiktig man än är så är det lätt hänt att få fläckar av blåbär!

Fläckborttagning av blåbär, steg för steg.

Hur får man bort blåbärsfläckar på kläder egentligen? Blöt fläcken och gnugga med citrontvål. Jag har fått bort varenda blåbärsfläck som dykt upp i vårt hem, sen jag började göra så här.

Fläckarna går bort även om de har hunnit torka in. Citrontvål kan man köpa från Babykläder baby kläder. Så tar du enklast bort blåbärsfläckar – Franksolution.

Blåbär är en välkänd fiende för alla som brottas med fläckar på kläder och andra textilier. Småbarnsföräldrar vet hur svårt det är att få bort blåbär när barnen spillt sylt eller bär på kläderna – och den som får en blåbärsfläck på soffan brukar kunna se framemot några .

Vi har samlat husmorsknep som räddar dina kläder från fula fläckar, hjälper dig ta hand om ömtåliga material och till och med förvandlar krympta. Använd brödsmulor för att ta bort fläckar från mocka, men skrubba mycket försiktigt! Lägg citronsaft på blåbärsfläckarna , det sura slår ut det basiska. Filmjölk har jag hört ska ta bort blåbär, annars citrontvål!

Jag tog galltvål när jag fick oljefläckar på min vagn, och de gick bort ! Dottern fick massor av blåbärsfläckar på sin nya poptröja förra veckan ( storasyster gav henne fika) och jag var förtvivlad. VAD tar bort blåbärsfläckar på vita byxor? Kläder och tyg av bomull eller linne som har sådana fläckar kan därför rengöras med rent, hett vatten. Häll därför till exempel pressad citron, äppelcidervinäger eller ättika på blåbärsfläckar. Jag fick en hemsk blåbärsfläck på mina nya vita jeans.

Den hann torka in ett dygn innan jag märkte den. Till sist provade jag allt som fanns i skafferiet. Vanlig ättika fick bort fläcken! Sedan tvättade jag dem i . Hur du får bort blåbärs-, rödvins- och ketchupfläckar från kläder. Frukt och bär är sprängfyllda med viktiga näringsämnen och kan vara ett bra tillskott till ditt barns dagliga kost.

Blåbärsfläckar och jordgubbsfläckar är dock inte fullt så roliga att behöva ta itu med.

Som tur är så behöver fläckarna inte nödvändigtvis bli permanenta! Med hjälp av Via tvättmedel och några praktiska tips kan du . Matilda fick blåbärsfläckar på sina byxor på dagis igår, inte kul. Min första tanke var att det är bara att slänga byxorna, men jag gjorde ett försök att få bort dom. Och lyckades 😀 Jag började med att använda supersom brukar ta bort alla fläckar, men inte mycket hände. Och som alla vet: blåbärsfläckar går ju inte bort.

Nästa sa att galltvål inte funkar och att grön yes var väldigt bra. Fil ska tydligen fungera bra också. Det kanske du inte visste, men om man blöter jobbigt skrynkliga kläder och lägger dem i kylen en stun så blir det lättare. Ta bort blåbärsfläckar.

Om gräsfläckarna inte går bort i tvättmaskinen kan du badda med lite T-sprit och gnugga med tvål och vatten. Tvätta sedan plagget i . Satt och åt med min nya fina VITA tröja. Och eftersom jag aldrig får det lätt spillde jag sylt på den, blåbärssylt. Inte stor men den syns väldigt bra Hur ska man få bort den?

Jag gillar verkligen tröjan. Prova att gnugga in filmjölk i fläcken och låt plagget vila ett tag, så kommer fläcken att lösa upp sig. Kaffefläckar på kläder , mattan, soffan. De är svåra att få bort , men det finns knep!

Kolla våra bästa tips och trick för att få bort fläckarna. Nu måste jag dela med mig av ett sådant där superdupertips igen! Den här gången gäller det tuggummiklet. Har ni varit med om att era kids tappat ett tuggat tuggummi typ i bilsätet eller soffan eller annat asjobbigt ställe att få ett riktigt inkletat tuggummi på?

Själv har jag råkat ut för det mer än . Potatismjöl, kokad mjölk, ättika och alkohol – så tar du bort fläckar på kläder , utan att köpa dyra kemikalier. Använder du varmt vatten så koagulerar ämnen i fläcken och resultatet blir att du hjälper fläcken att fästa i stället för att ta bort den. Om kallt vatten inte räcker, blötlägg fläcken med sprit. Men vissa fläckar är svårare än andra, som kaffe med mjölk, banan och rödvin.

Ett mirakelmedel mot många olika typer av fläckar är kokande vatten, men även mineralvatten, som vichyvatten eller . Leta i listan efter just din fläck, och kommentera gärna om du har fått hjälp härifrån eller om du undrar över hur man får bort andra fläckar! Listan kan komma att uppdateras). Testa dränk in fläcken i lite filmjölk.