Få bort blåbärsfläckar på kläder

Hursomhelst gav det mig tillfälle att prova ett husmorsknep som jag tidigare bara hört talas om, nämligen att ta bort blåbärsfläckar med kokande vatten. Så medan bebisen kollade på Teletubbies. Den som jag aldrig trott att jag skulle få bort. Blöt fläcken och gnugga med citrontvål. Jag har fått bort varenda blåbärsfläck som dykt upp i vårt hem, sen jag började göra så här.

Citrontvål kan man köpa från Babykläder baby kläder.

Var noga med att först kontrollera tvättlappen på det plagg du vill behandla för att försäkra dig om att det tål att tvättas. Tål det tvätt så blötlägg det i vatten. Det är också på tvättlappen du ser vilken maxtemperatur plagget tål. Följ sedan dessa steg: Spola fläcken ordentligt . May Så tar du enklast bort blåbärsfläckar. Småbarnsföräldrar vet hur svårt det är att få bort blåbär när barnen spillt sylt eller bär på kläderna – och den som får en blåbärsfläck på soffan brukar kunna se framemot några . Något beprövat som du VET tar bort två ganska stora fläckar i grader.

Jul hur får man bort blåbärsfläckar ? Blåbärsfläckar , hjälp sökes!

Jul BLÅBÄR på min vita vardagsrumsmatta! När du får blåbärsfläckar på kläder. Sep Jag fick en hemsk blåbärsfläck på mina nya vita jeans.

Den hann torka in ett dygn innan jag märkte den. Till sist provade jag allt som fanns i skafferiet. Vanlig ättika fick bort fläcken!

Sedan tvättade jag dem i . Kläder och tyg av bomull eller linne som har sådana fläckar kan därför rengöras med rent, hett vatten. Häll därför till exempel pressad citron, äppelcidervinäger eller ättika på blåbärsfläckar. Medan kåda är nästan omöjligt att få bort från händerna med vanlig tvål går det utmärkt med grön eller gul såpa. Frukt och bär är sprängfyllda med viktiga näringsämnen och kan vara ett bra tillskott till ditt barns dagliga kost. Hur du får bort fruktfläckar på kläder.

Som tur är så behöver fläckarna inte nödvändigtvis bli permanenta! Det kanske du inte visste, men om man blöter jobbigt skrynkliga kläder och lägger dem i kylen en stun så blir det lättare. Ta bort blåbärsfläckar.

Använd sedan ångstrykjärn när du stryker. Chokladfläckar kan vara riktigt svårt att få bort , men här kommer ett gammalt klassiskt husmorsknep: Gnid in fläckar av choklad i mjölk. Satt och åt med min nya fina VITA tröja.

Och eftersom jag aldrig får det lätt spillde jag sylt på den, blåbärssylt.

Tvättade den nyss men det är ändå en blå fläck på den. Inte stor men den syns väldigt bra Hur ska man få bort den? Jag gillar verkligen tröjan. Jun Matilda fick blåbärsfläckar på sina byxor på dagis igår, inte kul. Min första tanke var att det är bara att slänga byxorna, men jag gjorde ett försök att få bort dom.

Och lyckades 😀 Jag började med att använda supersom brukar ta bort alla fläckar, men inte mycket hände. Husmorstips för att på enkelt och miljövänligt sätt få bort även de svåraste fläckarna. Behandla fläckar – husmorstips för fräscha kläder. Fettfläckar, de gulnande fläckarna under ärmarna. Fläckar på kläderna är retligt.

Observera att det kan vara extra besvärligt att ta bort blåbärsfläckar. Idag skedde en olycka. Jag och min lillasyster började bråka av nån anledning som jag knappt kommer ihåg ens.

Till slut urartade bråket mer och mer och avslutades med ett par riktigt fula ord och helt plötsligt tog hon sitt glas och vips så hade jag fått vatten över . Aug Kaffefläckar på kläder , mattan, soffan. De är svåra att få bort , men det finns knep! Kolla våra bästa tips och trick för att få bort fläckarna. Men vissa fläckar är svårare än andra, som kaffe med mjölk, banan och rödvin. Ett mirakelmedel mot många olika typer av fläckar är kokande vatten, men även mineralvatten, som vichyvatten eller . För att ta bort exempelvis blåbärsfläckar på händer som inte vill försvinna med tvål och vatten, prova med citron- eller vinsyra.

Det går lätt att ta bort svarta märken från skor på parketten genom att stryka på lite tandkräm på en trasa och gnugga på fläcken,. Om barnen målat med kritor på målade ytor går det ypperligt att ta . Hur tvättar man en gammal dopklänning utan att den faller sönder? Vi hjälper dig som behöver råd om fläckar och andra praktiska tips.

Hur får jag bort rödvinsfläcken på den vita duken? Vår expert svarar på alla frågor som handlar om fläckar. Förhoppningsvis hittar du svaret på din fråga på den här sidan.

Nov Potatismjöl, kokad mjölk, ättika och alkohol – så tar du bort fläckar på kläder , utan att köpa dyra kemikalier. Här ger hon sina tips för hur man får bort sådana fläckar som vi behandlat i programmet.